Skip to main content

Anunț locuitori municipiu

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA CARE BENEFICIAZA DE GRATUITATE LA TRANSPORTUL LOCAL

Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea a stabilit prin HCL nr. 286/2021 ca gratuitatea pentru locuitorii municipiului care au împlinit vârsta de 62 de ani să fie acordată în limita a unui abonament de calatorie in valoare de 100 lei, respectiv 40 de calatorii pe lună. Astfel, începând cu data de 01.01.2022, cardurile de calatorie vor fi incarcate cu un abonament cu 40 de călătorii, valabile pe o perioada de o lună de zile de la data încărcării. După epuizarea călătoriilor in intervalul de valabilitate de o lună, la validarea cardului va aparea mesajul ”Card invalid”. În situația în care cele 40 de călătorii incluse în abonament sunt utilizate inainte de expirarea perioadei de valabilitate de o luna, călătoria cu mijloacele de transport ale ETA se va efectua pe baza de bilet sau portofel electronic(2.50 lei/călătorie).

Primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie a încă 16 autobuze noi pentru ETA SA

Marţi, 23 noiembrie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru un lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 m ce urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu în baza proiectului cu finanţare europeană “Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile” iniţiat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este Asocierea OTOKAR EUROPE filiala Bucureşti SRL (lider de asociere) si OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. (asociat), iar valoarea contractului este de 18.559.200 lei fără TVA pentru 12 autovehicule de tip Otokar Kent C CNG. Din partea furnizorului, contractul a fost semnat de Sarp Cemal Alagöl - directorul Otokar în Romania, iar Municipalitatea Râmnicului a fost reprezentată, pe lângă edilul-şef Mircia Gutău, de viceprimarul Andrei Gheorghiu şi funcţionari din cadrul departamentelor de Programe Externe şi Achiziţii Publice.

Ziua fără mașină la Râmnicu Vâlcea

În cadrul evenimentului anual ”Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, Primăria Municipiului va marca miercuri, 22 septembrie, ”Ziua fără maşină” – o invitaţie adresată cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea de a folosi mersul pe jos, cu mijloace de transport în comun sau cu mijloace de deplasare sustenabile ca alternativă la deplasarea cu autoturismul personal. Din dorinţa de a stimula utilizarea transportului public de călători în această zi, călătoriile cu autobuzele şi microbuzele ETA, de pe toate liniile din municipiu, vor fi complet gratuite. Tot miercuri, cei 256 de elevi de la şcolile ”Anton Pann” şi Goranu, participanţi la programul ”Traffic Snake Game”, vor ilustra, prin desene, viziunea lor asupra avantajelor unui Râmnic eliberat de traficul auto.

Anunț

Tinand cont de faptul ca in intervalul de timp 29.07.2021 - 01.08.2021, in parcarea Shopping City, vor avea loc o serie de evenimente, facem urmatoarele precizari cu privire la tranzitarea statiei de imbarcare/debarcare calatori Shopping City:

Traseul 13

Traseul 13 Dispecerat Nord - Clinica Sofianu, realizeaza legatura intre cartierul Ostroveni si cartierul Nord, fara sa mai tranziteze zona 1 Mai, zona centrala aglomerata si zonele cu barierele CFR, astfel creste viteza de deplasare si se reduc timpii de parcurs.

Cele 7 autobuze Mercedes Benz achiziţionate cu fonduri europene au ajuns la Râmnicu Vâlcea

Primarul Mircia Gutău, alături de directorul ETA S.A. Andi Davidescu, de administratorul public Eusebiu Veţeleanu, de directorul departamentului de Programe Externe, Mirela Turcu, şi de alţi reprezentanţi ai Primăriei municipiului, a participat miercuri, 20 ianuarie, la prezentarea celor 7 autobuze Mercedes Benz achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre Nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”. Procedura de selecţie a furnizorului acestor autovehicule a fost demarată în iunie 2019, iar după analiza celor trei oferte depuse firma Mercedes Benz a fost desemnată câştigătoare cu autobuzele Conecto NGT pentru care s-a semnat în aprilie 2020 un contract de achiziţie în valoare de 14.365.959 lei (TVA inclus). Acest moment reprezintă punctul final al celei mai mari investiţii derulate în municipiul Râmnicu Vâlcea în ultimele decenii (în cadrul căreia, la sfârşitul lunii noiembrie 2019 se dădeau în folosinţă rampele la pasajul suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu şi legătura între bulevardele Tineretului şi Nicolae Bălcescu prin strada Ferdinand), totodată unul dintre cele mai valoroase proiecte cu finanţare nerambursabilă accesate de Municipalitatea Râmnicului în exerciţiul financiar european 2014 - 2020.

Acest site folosește cookies și colectează informații personale. Vezi politica de confidențialitate