Skip to main content

Smart City

În ultimii ani, Primăria municipiului a făcut paşi importanţi în implementarea conceptului de smart-city în Râmnicu Vâlcea

Proiecte finalizate în domeniile parcărilor publice, accesului la internet şi transportului în comun.

În ultimii ani, municipiul Râmnicu Vâlcea a făcut paşi importanţi către conceptul de smart-city prin proiecte finanţate fie de la bugetul local, fie beneficiind de finanţări europene nerambursabile.

Poenari - Shopping City

La solicitarea cetăţenilor şi pentru a veni în sprijinul elevilor, ETA SA introduce cursa Poenari – Shopping City • toate traseele ETA sunt vizibile pe aplicaţia Moovit

Ca urmare a solicitării mai multor cetăţeni şi pentru a veni în sprijinul elevilor care trebuie să ajungă la unităţile şcolare în care învaţă, ETA SA înfiinţează o nouă linie – cea de-a 14-a gestionată de compania de transport urban din subordinea Municipalităţii Râmnicu Vâlcea – pe ruta Poenari – Shopping City. Noul traseu, în lugime de 7 km, va fi operat de microbuze ce vor efectua 5 curse/zi cu opriri în 35 de staţii (tur-retur). Această nouă cursă va fi vizibilă, la fel ce toate celelalte ale ETA SA, şi pe aplicaţia dedicată Moovit, accesibilă fie de pe computer, la adresa moovitapp, fie pe telefoane inteligente, pentru care poate fi descărcată gratuit din GooglePlay şi AppStore. Râmnicu Vâlcea este unul din cele 34 de oraşe din România care oferă informaţii complete şi actualizate despre mijloacele de transport în comun prin intermediul Moovit, facilitând astfel, în special pentru turişti şi vizitatori, deplasarea către principalele puncte de interes ale oraşului.

Anunț

Ca urmare a lucrarilor de asfaltare ce se executa in sensul giratoriu Grigore Procopiu cu Calea lui Traian, in data luni/20.07.2020, incepand cu orele 07.00 pana la orele 18.00, mijloacele de transport ale ETA SA, ce efectueaza traseele 6, 6V, 7( plecari din Vilmar Hermes/Clinica Sofianu) vor fi deviate si nu vor mai tranzita statiile:

  • Posta Traian
  • Calea lui Traian Intersectie cu Elena Doamna(Elegant)
  • Calea lui Traian Intersectie cu Danil Ionescu(Elegant)

Anunț

Ca urmare a lucrarilor de asfaltare de pe strada Matei Basarab, sensul giratoriu Matei Basarab cu Calea lui Traian, sensul giratoriu Grigore Procopiu cu Calea lui Traian si a devierii mijloacelor de transport pe alte rute ocolitoare, începând cu data de 15.07.2020 orele 15.00, pana la finalizarea lucrarilor, mijloacele de transport ale ETA SA ce efectueaza traseul nr. 1, nu vor mai tranzita statiile de imbarcare/debarcare Shopping City si Autogara Dacos!

Anunț important

Azi, 03.06.2020, în intervalul orar 09.00 -18.00, mijloacele de transport ETA nu vor mai tranzita statiile Dispecerat Nord si Liceul Sanitar, ca urmare a lucrarilor de asfaltare pe strada Nicolae Titulescu.

Pentru imbarcare, folositi statiile Mihai Viteazul si Spitalul de Urgenta!

Vă multumim pentru intelegere!

Anunț important

Vineri, 29.05.2020, in intervalul 08.00- 18.00, cursele Liniei 1 Shopping City-Colonie nu tranziteaza statiile Dispecerat Nord si Liceu Sanitar. Calalatorii pot folosi statia Spital Judetean. Masura vine in conditiile lucrarilor de asfaltare in desfasurare pe str. N. Titulescu.

7 autobuze ecologice vor străbate străzile Râmnicului

Primăria municipiului a încheiat contractul cu Mercedes-Benz: 7 autobuze ecologice vor străbate străzile Râmnicului

Primarul Mircia Gutău, în numele Municipiului Râmnicu Vâlcea, a semnat miercuri, 8 aprilie, Contractul nr. 13890 prin care administraţia locală achiziţionează 7 autobuze articulate Mercedes-Benz Conecto G NGT în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre Nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”. Procedura de selecţie a fost demarată în data de 27 iunie 2019, la ea înscriindu-se trei ofertanţi; oferta prezentată de Mercedes-Benz a fost declarată câştigătoare în urma finalizării Raportului procedurii în data de 19 martie a.c. Autobuzele ecologice care, conform contractului, vor fi furnizate până la finele acestui an, sunt alimentate cu gaz natural comprimat, au o lungime de 18 m, o capacitate de transport de aproximativ 130 de pasageri, dintre care 39 pe scaune, 4 uşi de acces şi dotări printre care rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi, zonă dedicată pasagerilor cu mobilitate redusă, sistem de aer condiţionat (pentru sezonul cald) şi de încălzire auxiliară (pentru sezonul rece), sistem de informare pasageri şi sistem de monitorizare flotă.

Anunț COVID-19

Tinand cont de Hotărârea nr.9/06.04.2020, a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea, privind masurile suplimentare in vederea gestionarii pandemiei de coronavirus (SARS -CoV-2) in judetul Valcea, incepand cu data de 07.04.2020, este interzis accesul calatorilor in mijloacele de transport ale ETA SA, daca nu au mijloace de protectie a nasului si a gurii( masca, esarfa, alte materiale textile, inclusiv masti improvizate sau alte materiale de protectie, de unica folosinta sau reutilizabile).

Va rugam sa respectati prevederile, asa cum au fost prezentate!

Anunț

Începând cu data de 20.02.2020, datorita lucrarilor ce se efecteaza pe strada Nicolae Balcescu, trecerea la nivel de cale ferata (bariera Dovali), circulatia traseelor ETA SA care tranziteaza aceasta zona, se va desfasura astfel:

  • Traseul 1 va avea capatul de linie la Dispeceratul Nord
  • Traseul 10 va avea capatul de linie la Dispeceratul Nord
  • Traseul 5 va fi deviat dupa cum urmeaza: Strada Mihai Viteazul - strada Tudor Vladimirescu - Bretele de legatura pod Goranu- Prelungire Bulevardul Tineretului - Hermes.
Acest site folosește cookies și colectează informații personale. Vezi politica de confidențialitate